home | tonica | monica | balqana | folklab | VIOOL-NWS | WORKSHOP-NWS

we are updating this site, please go to FOLKLAB!
NIEUWSBRIEF TONICA WERELDMUZIEK
workshops zomer & volgend seizoen
Juli 2006 - Opus 1, deel 1
LAST UPDATE 5 OKTOBER 2006

In deze editie
Sign Up
Meer informatie
Beste Muziekliefhebber,
de juf

Met enige trots presenteer ik jullie de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Zoals je kunt zien, in een nieuw jasje. De wereldmuziek workshops zijn dit jaar goed bezocht. Er is hard gewerkt en heerlijk gemusiceerd. Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk danken voor een geslaagd seizoen, zowel muzikaal als organisatiorisch. De resultaten mogen er wezen. Of het nu Deventer (Etty Hillesum Centrum) , Utrecht (Nivoncentrum) of huiskamers in Leersum , Landsmeer of Groningen betrof : overal bolden de ramen van enthousiaste muziek! Het initiatief van de huiskamerworkshops wordt gecontinueerd vanaf september 2006. Dan zijn er weer nieuwe kansen in nieuwe workshops. In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van activiteiten en muziekworkshops waarbij ik - in de meeste gevallen - betrokken ben als docent en/of initiatiefnemer. Er is aardig wat keuze, dus wie weet komen we elkaar tegen!

Om al deze mooie muziek te horen , te genieten en uiteraard nog eens zelf te spelen, wordt op zondag 5 november een Sessiedag voor muzikanten en zangers georganiseerd onder de veelbelovende titel: Het Pandemonium van Zeist
Ook zijn er weer plannen voor een Klezmerkamp 2007
(vervolg van de Uffelte klezmerkampen 2003/2004)
Nu reeds gepland is een Klezmer-muziekkamp juli 2007 in midden Zwitserland (zie zomercursus).

Meer details over al dit schoons vind je verderop in deze brief. Kijk af en toe eens op mijn website bij het hoofdstuk workshops (www.wereldmuziek.tk) voor het laatste nieuws. Verder vind je links naar andere organisaties die workshops aanbieden op gebied van wereldmuziek.
Allemaal een heel fijne zomer toegewenst,

Monique Lansdorp
Tonica Wereldmuziek adviseert.....

huisk
WERELDMUZIEK OP HUISKAMERNIVEAU!.... een uitvinding voor de loslopende muzikant. Want waar studeer je anders zo bloedig voor? Toch om gezellig samen te spelen met anderen? Het initiatief begon, een aantal jaren geleden in de huiskamer van de familie Schaap te Leersum en blijft zich hardnekkig verder ontwikkelen. Inmiddels zijn er op meerdere plaatsen in Nederland dergelijke workshops wereldmuziek. Het repertoire is heel breed: van Skandinavie tot de Middellandse zee.Van Ierland tot de Oekraine! Al naar gelang de wensen van de deelnemers. Eigen verzoek-nummers kunnen ook worden ingebracht. De workshops zijn in principe instrumentaal. Bij voldoende belangstelling kan ook een combinatie van zingen en spelen gemaakt worden. (zie zingen in Maarssen)Verwachte workshops in het najaar van 2006: Leersum, Landsmeer, Groningen, Maarssen, Zeist, Dordrecht .. .....

Wilt u ook een muziekmiddag bij u thuis en onder deskundige leiding werken aan repertoire uit de wereldmuziek of klezmer? Heeft u de ruimte? Wij zorgen voor de organisatie!
Neem contact op met Tonica Wereldmuziek.

Voor meer informatie:
Tel : 030-2895108
Mail: mltonica@wanadoo.nl
Site: www.muziekworkshop.tk
Fotos: Bekijk de workshopverslagen

leersum
Na de supergezellige afsluiting van 10 juni jl. met workshop, bbq en jamsessie op het landgoed Schaap in Leersum, staat to be continued buiten kijf. Insteek van deze workshops is veel en lekker spelen. Wereldmuziek zoals het kompas draait: noord-zuid-oost-west. Er is veel aandacht voor samenspel, communicatie, improvisatie, kleine arrangementjes etc. Vanaf september worden deze workshops gecontinueerd. In principe vormen de hieronder genoemde data een geheel. Losse deelname per datum kan ook. Noten en /of accoorden lezen gewenst. Het niveau is niet voor beginners.

DE WORKSHOP 29 /10/06 GAAT ZEKER DOOR!    Er zijn nog enkele plaatsen...........

Nieuwe workshops:
zondag 29 oktober / zondag 5 november niet in Leersum (zie Pandemonium) / zondag 10 december (optie)

Adres: Rijksstraatweg 39, Leersum
Telefoon: 03434-54757
Fotos: zie fotoverslag
Opgave & Info : mltonica@wanadoo.nl


ehc

OP 13 mei 2007 vond in EHC weer een intensieve workshop klezmermuziek plaats. Er is gewerkt aan nieuwe, verassende arrangementen in kleine formatie.
Een echte jamsessie, na afloop kwam niet geheel tot stand wegens het ontbreken van voldoende accordeon begeleiding. Voor de afsluitende presentatie was wederom  belangstelling van familie , vrienden en ander publiek. Velen bleven nog even hangen voor een glaasje wijn en een gezellige babbel.
 
Volgende workshop is op 23 september 2007 er is nog plaats. 
Graag inschrijven via email(zie hieronder)
Enige instrumentbeheersing wordt verwacht om de workshop te kunnen volgen. Bij de eindsessie zal gespeeld worden uit het repertoire van die dag alsmede van vroegere EHC- workshops, dus neem altijd je muziek mee!

Nieuwe data zijn :
Zondag 23 september2007
Zondag 25 november 2007
Zondag 13 januari 2008
Zondag in maart en mei 2008
Opgaven en info- artistiek: mltonica@wanadoo.nl
Info EHC : Roggestraat 3 (7411 EP) Deventer 0570-641003
Naar fotoverslag
Naar workshopsite

Zelfs over de grens zit een fervente fan en liefhebber van klezmermuziek. Thomas Ruffmann is de organisator van KlezmerKleve aan de VolksHochshule aldaar.(VHS). Een aantal jaren geleden was er soms een klezmerworkshop in Viersen of in Kleve. Op 2 april jl. werd de draad weer opgepakt en hoe! De belangstelling was groot en de deelnemers zeer geinspireerd. Er komt dus een vervolg: De VHS heeft gepland om in oktober 2006 weer een workshop aan te bieden. Meer details zijn t.z.t. te vinden op de site van de VHS.


Datum:Zondag 22 oktober 2006/
DEFINITIEF GECANCELLED
Tijd: 13.00 - 17.30 uur
Plaats: Kleve(D), bij Nijmegen ,VHS-Haus, Hagsche Poort 22
Informatie: VHS, Thomas Ruffmann (0049-2821- 723118)
 
DEZE CURSUS GAAT HELAAS NIET DOOR.

klezmer
Wil je je maandelijks verdiepen in de klezmermuziek, dan kun je terecht bij een van Utrechts klezmerworkshops: er zijn twee groepen. KlezMerWerk en KlezmerRavelijn en beiden komen een keer per maand bijeen om te spelen onder deskundige leiding. De docenten die lesgeven, spelen vaak in bekende Nederlandse klezmerbands. Zij wisselen elkaar af, zodat het repertoire vanuit verschillende invalshoeken benaderd wordt. Vaak werk je twee of drie keer met dezelfde docent aan repertoire. Je schrijft je in voor een half jaar.
Aan het eind van het seizoen, in juni, is soms een slotpresentatie of concertje.

Meer Informatie:
over KlezMerWerk
oefenruimte: Nivoncentrum Utrecht
data: 9/ 9 - 7/10 - 11/11 - 9/12

over KlezmerRavelijn
oefenruimte: buurthuis Ravelijn, Utrecht
data: 16/ 9 - 7/10 - 4/11 - 2/12

ararat
Op zondag 25 juni vond in Maarssen de laatste huiskamerworkshop plaats van dit seizoen. We hadden gerekend op mooi weer en gebruik van de tuin, maar het werd miezer en regen en een zinderende huiskamer vol zanglustigen en muzikanten die in een fantastische sfeer werkten aan balkanballaden olv. Srdan Kekanovic en ondergetekende.
Het was unaniem duidelijk: dit willen we nog een keer. Hierbij dus alvast een nieuwe datum. Er wordt gewerkt aan een aantal liederen uit het wereldmuziek -liedrepertoire met bijbehorende begeleiding. Voor het repertoire van de volgende keer gaan de gedachten uit naar
Georgisch en/of Armeens
materiaal.
Instrumentalisten moeten noten kunnen lezen, en eventueel ook willen zingen. Voor zangers is noten lezen geen must, wel handig. Maximaal 10 muzikanten en 20 zangers

Georgische Muziek staat bekend om de prachtige polyphone samenzang. Tegenwoordig zijn er grofweg twee trends aan te wijzen:de oude Tbilisi-songs (mix van Georgische folklore & Oriental tunes) en 1-3 stemmige liederen met begeleiding (ontwikkeld onder europese invloed). De Georgische zang wordt meestal eenvoudig begeleid.
Armeense Muziek behoort eveneens tot het kaukasisch muziek idioom en kent schitterende liederen. De instrumentale dansmuziek heeft prachtig ingetogen melodieen en opzwepende dansen in 6/8 maat met een karakteristiek 2 tegen 3-ritme.

WEGENS GROOT SUCCES BINNENKORT HERHAALD!!!

Meer Informatie:
Wanneer zondag 15 oktober
Waar : Chat-aux-Perles /Fam. Dissen, Peerlenburgh 14 (3601JB), Maarssen
Tijden: 13.00-17.00 uur (koffie klaar 12.30 uur)
Opgave: mltonica@wanadoo.nl / 030-2895108
Docenten:Monique Lansdorp & Hanneke Walraven

Over Georgische muziek
OverArmeense muziek

papuscka
Balkankoor Papucska bestaat al 25 jaar. Opgericht door Roel Schuyt, slavist en violist met een gezonde voorliefde voor balkanmuziek en voortgezet door de voormalig Yugoslavisch pianist Dragan Minderovic, kwam ondergetekende in beeld rond 1987, oorspronkelijk als repetitor Later maakte ik als vaste dirigent met het koor zelfs nog een heuse tournee naar Zwitserland. Daarna volgden andere dirigenten: Rineke Marwitz, Linny vd Weijden, Chris Lansdorp, Renske Velthuis en in 2005 viel mij de eer te beurt om een half jaar, als een soort reunie, nogmaals met een keur van oude en nieuwe koorleden naar het jubileum toe te werken.

Inmiddels is het 25jarige jubileum gevierd en heeft het koor een nieuwe weg ingeslagen. Een van de frisse initiatieven zijn de maandelijkse open ZING-IN avonden van het Balkankoor Papucska. Dompel jezelf onder in Balkan- klanken met swingende ritmes en meeslepende melodieŽn. Elke eerste dinsdagavond van de maand olv. de vaste dirigent samen met een gastdirigent: Feestelijke avonden met instrumentale begeleiding.

Meer Informatie:
Wanneer dinsdag 5 september (20.00-22.00 uur)
Waar : Locatie ďVrijburgĒ Herman Gorterstraat 31, Amsterdam (ingang opzij vd kerk).
Info/opgave: 020 - 617 8199 / 696 8613 / 647 1228 of kom spontaan!
Dirigenten: Monique Lansdorp 
Noten lezen is handig, doch niet vereist!

CHECK DEZE LINK VOOR MEER LEUKE ZING-INS:

DE CURSUS WAS EEN DAVEREND SUCCES.
VERWACHT VERVOLG OP DE SVN-VOLKSMUZIEKDAG IN EINDHOVEN (optie 15 april 2007)
 
meer Informatie: website SVN of
 
 
----------------------------------------------------------
"Iets nieuws komt voort uit kennis van de traditie "
(Kenzo Takada). De traditie kan zich ontwikkelen,
nieuwe ontwikkelingen bouwen voort op de traditie.

Van 22 tot 24 september vindt dit jaar de weekendcursus:
" Venster op het Oosten" plaats in DeGlind (bij Barneveld). Deze cursus wordt jaarlijks georganiseerd door SVN, Stichting Volksmuziek Nederland en is gericht op muziek uit Oost-Europa en nog verder. Er is keuze uit diverse workshops aangeboden door verschillende docenten

Mijn workshop gaat dit jaar over Romamuziek uit MacedoniŽ, Bulgarije en AbaniŽ en is getiteld: " Cooking-up de Cocek!" . Veel aandacht zal worden besteed aan communicatie, soleren, improviseren.... dus niet voor beginners, je moet de uitdaging van de improvisatie aandurven alsmede noten en/of akkoorden kunnen lezen. Alle instrumenten zijn welkom, ook electrische .
Deze workshop vormt een onderdeel van een drieluik . Samen met de cursus van Hans Derksen: " Kneepjes van de balkanaccordeon", wordt gewerkt aan een deel gezamelijk repertoire. De jonge Macedonische klarinettist Sevgin Idrizoski assisteert daarbij en leert in aparte sessies de blazers de typische technieken van de Romastijl.

Voor wie?
In principe voor alle instrumenten behalve piano(keyboard welkom) incl.E. gitaar en/of drum.
Vragen voor blazers?
mail Sevgin
Vragen voor accordeon mail Hans
Vragen voor andere instrumenten? mail Monique

pandemonium HET GROOT PANDEMONIUM.... oftewel 
SESSIE ZONDER PRESSIE: m.m.v.
 
SRDAN KEKANOVIC & TRIO BALQANA
(Monique Lansdorp,-viool/ Hans Derksen-accordeon / Roelof Rosendal-percussie)
 
Om al die gestudeerde muziek van workshops en cursussen eens ongedwongen samen door te spelen en te zingen, zonder stress en zonder optreedvrees, maar gewoon gezellig bij een glaasje wijn!

WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN ZIJN DE MIDDAGWORKSHOPS AFGELAST!!

Vanaf 16.30 uur: voorbereiding olv Srdan(zang) en Monique (muziek)........Soepsessie !
Korte voorbereiding repertoire onder het genot van Hollandsche erwtensoep....

Vanaf 19.00 uur: Koffie & Presentatie !
De avond wordt geopend met enkele korte optredens van bestaande en onbestaande ensembles onder de titel: "wereldberoemd in Zeist!"
Verwacht oa.: Trio Bakana, Srdan zingt, Ruka-orkest(gevr), ea.
Opgave kan nog via mltonica@wanadoo.nl

 
Vanaf 20.30 uur: Pandemonium !
Onder aansturing van de aanwezige docenten zal het programma zich dan verder voortbewegen tussen samen musiceren en /of lekker luisteren . 
De Sessielist  dient als uitgangspunt voor gezamelijk repertoire van deze avond. (setlist van favoriete vocale & instrumentale nummers)  Uiteraard kan dit worden afgewisseld met andere ingevingen uit de Oost & Westeuropese volksmuziek, balkanliedjes, klezmer, nummers uit beer- & meeraak etc. Alles kan.
 
Klik hier voor het indienen van ev. verzoeknummers.(wordt bekeken op haalbaarheid)
Klik hier voor inzage van de  setlist op internet.
 
Neem je zang & muziek map mee en eventueel een muziekstandaard.

 
Rond 22.30 uur: sluiting.

Dus neem je familie, vrienden, bekenden en onbekenden mee en kom gezellig langs voor:
 SAMEN ZINGEN  -  SAMEN SPELEN -  WELLICHT DANSEN -  OF GEWOON LEKKER LUISTEREN -


Wanneer:
Zondag 5 november

Plaats van handeling:
Dienstencentrum DE TULP, Bergweg 1 (3701JJ) Zeist. (parkeren geen probleem)
 
Docenten/coaching:
M. Lansdorp / R. Rosendal ovb / S.Kekanovic /Hans Derksen

Deelname:
Vanaf 16.30 uur Ä 10,- 
 (incl.workshops, materiaal, koffie-thee, soep ea.) 
(Opgave gewenst)
Vanaf 19.00 uur Ä 8,- (incl.materiaal, koffie /thee , ea)                                               
 
NB: Er is een speelbare piano aanwezig

kollektief
Al doende leert men.

Het principe van de leerling die achterin met het orkest meespeelt, is vanouds de manier in de traditionele muziek om het vak te leren. Wij zijn dat een beetje verloren in het Westen, met onze bladmuziek, audio , video en computers. Maar een stijl leer je nog steeds het beste door ervaring in gehoortraining en feeling voor timingen. Dansant spelen , vergt een goede beheersing van je instrument, kennis van de dansvormen en beheersing van de muziekstijlen.
Het Muzikanten Kollektief is hierin gespecialiseerd. Zij begeleidt internationaal traditionele dansen en heeft zich de laatste 20 jaar toegelegd op Oost-Europees materiaal.
Door jarenlange studie en veldwerk is een breed repertoire opgebouwd bij de leden van het ensemble. Om deze vaardigheden te kunnen trainen, geeft het Kollektief af en toe de gelegenheid aan muzikanten om een gedeelte van een dansavond (discreet)mee te spelen en in de praktijk te ervaren, wat een dansmuzikant moet kunnen. Een soort stage dus.
Vaak komt zo'n actie voort uit een van mijn workshops of vioollessen, waar we het materiaal goed kunnen voorbereiden. Ook getalenteerde jonge muzikanten spelen soms op uitnodiging mee.

Geinteresseerd hoe het werkt? meer weten
Voor speellijst van het Kollektief: klik hier

kiental
In de zomermaanden liggen de activiteiten van Tonica grotendeels stil. Er zijn echter veel interessante zomeracademies , workshops en kampen aan te raden in Europa , USA en Canada. Hieronder vind je verschillende trefwoorden. Sommigen staan tevens aan de linkerkant van deze nieuwsbrief bij de links.
Speciale vooraankondiging verdient de VTI- zomercursus juli 2007 in midden Zwitserland: dan zal in de Internationale school Hasliberg-Goldern weer een Klezmermuziek & dans & zangweek plaatsvinden.(verwachte docenten oa. Shura Lipovsky, Corinne Buehler, Monique Lansdorp, Mike Horowitz, Laura Cesar (KlezmerStringTrio) ,Christian Dawid, Sanne Moericke (duo Khupe).

winterkurs
Byzondere vermelding van een wintercursus in de bergen van Zwitserland met veel dans, muziek, zang, sauna, wandelen, sneeuw (niet zeker)en lekker eten (wel zeker). Deze cursus heeft een speciaal tintje voor mij. Het is dan 22 jaar geleden dat ik voor het eerst als muzikant deelnam aan de VTI- kerstkursus, namelijk met de band Gospodar. Vele cursussen zouden daarna nog volgen in diverse orkest -bezettingen (Novi-Gospodar, Sultan, Soluna, Muzikantenkollektief, Dumtekband). Kerst 06 /07 zal dit wereldmuziek & danskamp voor de 30ste keer plaatsvinden. Dit jaar in Kiental (mid - zwitserland ). Reden temeer voor allerlei byzondere docenten ,muzikanten, concertjes, workshops en andere evenementen. Naast danslessen in Bulgaars- Macedonisch, Roemeens- joods, en Quebec, is er elke avond bal met live orkest, zangworkshop en gelegenheid voor priveles van een van de bandleden.
Meer Informatie? of kijk op de VTI (Volkstanz Internationa Baden) - website.

Jubileum - 30ste VTI-Winterlager 2006/2007
Waar: Kientalerhof, Kiental CH
Wanneer: 26 december 2006 - 1 januari 2007
Dansdocenten: Bourque-Moreau, Bendix, DeJong
Muzikanten: Hans Derksen (acc)- Marem Aliev (klarinet) - Rob Kerkhoven (tambura)- Monique Lansdorp(viool) - Jeroen Smoorenburg (percussie)- Kalman Balogh (gevr.) e.a.
Chefkok: Andreas Bossert
Voertaal: Duits en Engels
Opgave/Informatie: VTI Zwitserland

balfolk
Door het jaar heen zijn er verder vele cursussen, stages, workshops, muziekweekends en sessies van andere organisaties. Vaak in combinatie met dans. Momenteel is er een grote opleving van de Vlaamse, Franse en Zuidnederlandse dansmuziek in de zgn." balfolks".
Kijk eens bij de muziekstages die in Frankrijk en Belgie gegeven worden. Ook diatonische instrumenten als doedelzak en daailier komen hierbij goed aan bod. Interessant voor dansers en muzikanten. Vaak technisch niet te moeilijk en zeer toegankelijk voor de beginners. Hieronder een paar van de meest bekende namen en begrippen. Voor meer details kun je deze intikken bij google.

Andermans Activiteiten:
svn | muziekpakhuis | sjuhuis | bimhuis | huismuziek | loam | buitenkunst | | keunstwurk | dubbelzijdig | netwerk hongaarse muziek | trek eres uut | st.draailier & doedelzak | harmonica hoek | nederlandse dansmuziek | zweedse dansmuziek | cajun | bluegrass | ierse sessie | balfolk | pijpersgilde | novam | mandoline bond |

vioolkat
Mocht je door bovenstaande samenspeel-activiteiten behoefte hebben aan persoonlijke coaching op je instrument, dan kun je altijd een les afspreken. In principe geef ik vioolles, maar andere muzikanten zijn even welkom voor repertoire- studie of improvisatie-techniek. Mijn lessen zijn breed van opzet. Je kunt zelf aangeven hoe of waaraan je wilt werken.(kennismaken met balkan repertoire, bestuderen van klezmerkrekhts, uit het hoofd spelen etc.) en met welke frequentie. Kom je van ver, dan zijn losse lessen van anderhalf of twee uur vaak een oplossing. Een serie van vier opeenvolgende lessen werkt goed wanneer je meer feedback en follow -up wilt. Bij vioolles zal authomatisch ook aandacht zijn voor streektechniek en houding. Voor reguliere lessen op viool en fluit, verwijs ik verder naar muzikale familie.

Lesmogelijkheden:
Waar: Utrecht
Wanneer: Maandag, op afspraak
Docent: Monique Lansdorp
Wat: Wereldmuziek repertoire, stijl & techniek, improvisatie
voor viool en/of andere instrumenten
Meer weten

Waar: Driebergen
Wanneer: dinsdags va.14.30 uur
Docent: Dries Lansdorp
Wat: reguliere vioolles volwassenen en kinderen
projecten klassieke symfonie bezetting en filmmuziek
Meer weten

Waar: Almere-Buiten
Wanneer: op afspraak
Docent: Chris Lansdorp
Wat: picolo-,(alt)dwarsfluit-les, workshops voor fluitensemble
Meer weten

"Bravade aan de Kade"  :  spelen in Dordrecht
dord
GAAT DEFINITIEF DOOR:

EEN TWEE IN DE MAAT, tijd om weer eens wat nader te werken aan ritmiek en begeleiding in de volksmuziek. Aan de hand van diverse deunen uit alle mogelijke soorten repertoire werken aan de vaardigheid om handig op je instrument, ritmes te produceren, onderliggende lijnen, tweede stemmen, handige grooves. Het kan in principe op ieder instrument , als je er maar voor openstaat , want er zal wat uit het hoofd moeten en zo. Brengt ook met zich mee dat je iets van harmonie moet gaan leren ......kortom werken aan harmonie en ritme . En lekker spelen maakt daar natuurlijk altijd deel van uit.

Dit is een ontwerpprogramma, veranderingen voorbehouden.

Waar?: Studio Schuttevaer / Huize Benjamin.
Adres: Schuttevaerkade 107 (3311 RB), Dordrecht.
Info: mail mark / Opgave: mail monique
Datum: Zondag 7 januari 2007

eindh NIEUW:  ook in het zuiden des lands, Eindhoven, is een gastheer gevonden voor een middag intens & gezellig musiceren in de huiskamer!
Het thema is algemeen wereldmuziek- samenspel met veel aandacht voor ritmisch spelen, muzikale communicatie en kleine arrangementjes. Op verzoek van de gastheer komt er zeker Balkanmuziek voorbij. Ook kun je tevoren een verzoek indienen voor behandeling van een bepaald nummer of je favoriete muziek aangeven. (iets wat je al heel lang in studie hebt, kun je wellicht dan eens met anderen samenspelen). Alle niveaus zijn welkom, maar je moet wel de noten en/of accoorden op je instrument kunnen vinden. Voor de melodie-instrumenten is noten lezen wenselijk

Wanneer: Zaterdag 21 januari 2007
Waar: Studio St. Severus/ Huize AD Boonman
Adres: St Severusstraat 26,(5616 NZ), Eindhoven
(eventueel bij Ad is een routebeschrijving op te vragen per mail of tel)

Bijdrage: Ä 23,- (incl.soep & zopie)
Opgave:mltonica@wanadoo.nl en/of a.boonman@chello.nl 
Info: 040-2552487

ER GAAT DEFINITIEF EEN LEER ORKEST VOOR ERVAREN  MUZIKANTEN STARTEN IN LANDSMEER.  DE IDEE IS OM  EENS PER 2 A 3 WEKEN SAMEN TE KOMEN .

Interesse? Neem dan eens contact op met:
Info: Zlatojamovic of met Willem Versloot
Studio:Kanaaldijk 106,( 1121 NZ ) Landsmeer
Telefoon: 020-6314326 / 06-23997735

Voor meer infomatie...

bookstore

Er zijn een aantal boekwerkjes gemaakt van eerdere workshops en kampen. Het betreft Balkan- en Klezmermelodieen, meestal eenstemmig genoteerd en voorzien van accoordsymbolen. Deze zijn op verzoek te leveren, vaak met oefen-CD erbij.


Contact & Bestelling: Tonica Wereldmuziek
Informatie Internet: Tonica Bookstore

vioolkat
Voor concerten en tournees en de ensembles waarmee ik actief musiceer kun je altijd terecht op mijn site van Tonica Wereldmuziek. Ik probeer de website zo actueel mogelijk te houden. Komend najaar zijn er concerten gepland met:

Klezmer String Trio (worldklezmer)
Trio Balqana (balkan traditioneel)
Theresa Tova 4tet (Jiddische jazz)
Barana & Co (turkse crossover)
Duo Lansdorp- Kekanovic (balkanballaden)

en meer......
Graag tot ziens!

Dat was het voorlopig weer. Veel plezier met de informatie van deze Nieuwsbrief. Heb je aanvullende informatie of vragen over een workshop, dan kun je me op onderstaand mailadres bereiken. Graag tot ziens op een van de bovengenoemde activiteiten.

*nihil obstat*

Met muzikale groet
Sincerely,


Monique Lansdorp

Tonica Wereldmuziek
mltonica@gmail.com
+31 6 34 88 92 87

Print

Monica Wereldmuziek | Tonica Wereldmuziek | Tonica Workshops | Utrecht | Netherlands